Belgia. Violențe în timpul protestelor față de restricțiile epidemice, la Bruxelles. Manifestația a fost inițial una pașnică, însă spre finalul acesteia, protestatarii au aruncat cu sticle și pietre în polițiști, care au ripostat cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Potrivit estimărilor autorităților, în jur de 35 de mii de persoane au protestat la Bruxelles. Acestea sunt nemulțumite de restricțiile introduse recent pentru limitarea răspândirii Covid și, totodată, cer autorităților să nu introducă vaccinarea obligatorie. Potrivit The Guardian, printre aceste restricții se numără și interdicția pentru persoanele nevaccinate de a mai intra în restaurante și baruri. 

Inițial, protestul a fost pașnic, iar oamenii au mărșăluit pe străzile orașului până aproape de sediul Parlamentului European. Ulterior, unii manifestanți au aruncat cu pietre, sticle și bețe în forțele de ordine, care au fost nevoite să disperseze mulțimea cu tunurile cu apă, dar și cu gaze lacrimogene. 

La finalul acestei săptămâni, în Europa au avut loc numeroase proteste împotriva vaccinării și a restricțiilor. Cele mai importante au fost organizate în Olanda, Austria, Danemarca, Italia. Poliția olandeză a arestat sâmbătă peste 30 de persoane în timpul protestelor din mai multe orașe, intervenind mult mai prompt după violențele grave de la Rotterdam, de vineri noaptea. 

Sursă alternativă: Associated Press