Anglia. Ministrul Sănătății anunță că guvernul abandonează introducerea certificatului Covid drept condiție pentru intrarea în cluburile de noapte și la evenimente cu public mare.

Sajid Javid a explicat pentru BBC că măsura a fost abandonată, după ce specialiștii guvernului au analizat situația epidemiologică: “Nu trebuie să facem un lucru doar de dragul de a-l face, ori pentru că și alții o fac. Sunt încântat să vă spun că nu vom continua cu acest plan”.

“Nu mi-a surâs niciodată ideea de a condiționa activități cotidiene de prezentarea unor hârtii, dar am făcut bine că am analizat și această opțiune, pe care o păstrăm ca opțiune de rezervă”, a adăugat Javid.

Reuters notează că Guvernul Johnson a revenit asupra obligativității certificatului, în urma criticilor opoziției, venite pe fondul creșterii contribuției la asigurările de sănătate și asistență socială.

Potrivit deciziei inițiale a autorităților britanice, condiționarea accesului în cluburi sau la marile evenimente de prezentarea certificatului urma să intre în vigoare la sfârșitul acestei luni. Mai mulți parlamentari, dar și asociația industriilor de divertisment au reclamat că măsura ar afecta puternic veniturile și ar crea cazuri de discriminare între clienți.

Surse alternative: BBC, Reuters.