Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare din funcția de ministru al Justiției a lui Stelian Ion și de numire interimară în această funcție a lui Lucian Bode, actualul ministru de Interne.

În cursul dimineții, Administrația Prezidențială anunțase că a primit propunerea premierului și că o analizează.

Aseară președintele a transmis un mesaj de responsabilitate liderilor politici din coaliția de guvernare, iar la scurt timp după aceea premierul Cîțu a anunțat că i-a trimis președintelui propunerea de demitere a ministrului Justiției, Stelian Ion.

În cursul zilei de ieri, miniștrii USR-PLUS au părăsit ședința de guvern, după ce au constatat că premierul Cîțu introdusese pe lista suplimentară o ordonanță de aprobare a Programului de dezvoltare Anghel Saligny, deși aceasta nu avea avizul ministerului Justiției.

Este de așteptat ca ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, un apropiat al premierului Cîțu, să dea avizul respectiv.

Liderii USR-PLUS îl acuză pe Cîțu că folosește cele 50 de miliarde ale “Programului de dezvoltare Anghel Saligny”, pe care ei îl numesc PNDL 3, pentru a câștiga voturile primarilor PNL pentru șefia acestui partid.