Bucureștiul este în topul destinațiilor turistice în care poți lucra în timp ce ești în vacanță. Munca la distanță a amplificat fenomenul de “workation”, în care angajații pot pleca de acasă fără să-și ia concediu de la serviciu.

Pe măsură ce tot mai multe companii au decis că angajații din birouri pot continua munca de acasă, din ce în ce mai multe persoane caută locuri în care pot călători fără să-și întrerupă serviciul. 

Motorul britanic de căutări pentru destinații turistice Holidu.co.uk a alcătuit un top al celor mai potrivite orașe la nivel mondial pentru fenomenul de muncă în vacanță, ținând cont de costuri, obiective turistice și, mai ales, calitatea rețelelor de internet fix și mobil.

Potrivit companiei britanice, capitala Thailandei, Bangkok, este cea mai potrivită locație, datorită prețurilor accesibile, un număr mare de persoane care vorbesc limba engleză și diversitatea atracțiilor. Pe următoarele nouă locuri sunt New Delhi (India) – locul 2, Lisabona (Portugalia) – locul 3, Barcelona (Spania) – locul 4, Buenos Aires (Argentina) la egalitate cu Budapesta (Ungaria) – locul 5, Mumbai (India) – locul 7, Istanbul (Turcia) – locul 8, București (România) – locul 9 și Phuket (Thailanda) – locul 10. Într-un al doile top, realizat doar cu marile orașe aflate pe listele epidemice galbenă și verde a guvernului britanic, Bucureștiul este pe poziția 6.

Evenimentele din ultimul an și jumătate au schimbat complet modul nostru de a lucra, arătându-ne că nu trebuie să ne aflăm cinci zile pe săptămâna la birou pentru a ne face treaba”, a spus Sarah Siddle, managerul departamentului de resurse umane și marketing al companiei.

Toate orașele care ocupă primele locuri în topul celor 150 de orașe au reușit acest lucru datorită prețurilor accesibile la mâncare și băuturi, dar și a chiriilor relativ mici. De asemenea, aceste orașe sunt puncte de interes cultural, toate oferind o gamă largă de atracții turistice și activități”, a adăugat Sarah Siddle. 

Sursă: Holidu 

Sursă Foto: Dreamstime/ Viorel Dudau