Experții CheckPoint avertizează că utilizatorii Mac se pot confrunta cu un nou tip de malware care poate copia inclusiv date de autentificare: “Nu doar cei care folosesc Windows sunt supuși acestor amenințări”.

Specialiștii CheckPoint au avertizat utilizatorii de Mac cu privire la acest malware care copiază inclusiv date de autentificare, face capturi de ecran și stochează date privind căutările efectuate, demontând astfel părerea generală că doar utilizatorii Windows ar putea fi afectați. Potrivit CheckPoint, virusul a fost, de asemenea, “conceput cu o serie de trucuri care face mai dificilă deconstruirea și analizarea sa“.

Există o concepție greșită a utilizatorilor de Mac cu privire la securitatea dispozitivelor lor. Din anumite motive majoritatea sunt siguri că nu pot fi afectați de programe malware, dar, din punct de vedere tehnic, nu există o barieră reală“, a declarat Yaniv Balmas, șeful departamentului de cercetare cibernetică al CheckPoint.

Potrivit analiștilor, hackerii pot cumpăra licențe pentru noul malware cu doar 49 de dolari. Check Point îi îndeamnă pe utilizatori să verifice dacă au în dispozitiv nume de fișiere „suspecte”, precum „com.wznlVRt83Jsd.HPyT0b4Hwxh.plist” și să le șteargă. 

Sursă: Forbes