California impune platformelor de ride-sharing (precum Uber) să folosească doar vehicule electrice, până în 2030. Este primul astfel de regulament al unui stat american.

sursă grafic: Reuters

Adoptat printr-un vot unanim de către Consiliul pentru aer curat din California (CARB), regulamentul stabilește o țintă pe care atât Uber cât și Lyft și-o stabiliseră, dar ele au spus că obiectivul este nerealist fără ajutor guvernamental pentru a suporta costurile tranziției. Companiile cer sprijin atât pentru a cumpăra mai multe vehicule electrice, dar mai ales  pentru infrastructura de încărcare a acestora arătând că autoritățile au pornit totuși de la “ipoteze incerte și nerealiste”, care riscă să facă rău șoferilor parteneri în cazul în care disponibilitatea vehiculelor electrice și a încărcării nu se extinde. 

Costul total al trecerii comapniilor de ride-sharing integral pe vegicule electrice până în 2030 s-ar ridica în California la 1,73 de miliarde de dolari, potrivit organizației non-profit Union of Concerned Scientists. Uber anunțase că va investi 800 de milioane de dolari până în 2025 pentru a-și ajuta șoferii să treacă, la nivel global, la vehicule electrice.

Sursă: Reuters

Sursă: Welcomia | Dreamstime.com