Viena. Ciocniri între forțele de ordine și contestatarii măsurilor impuse de guvern împotriva pandemiei. Poliția a folosit spray-uri cu piper pentru a opri un grup agresiv de manifestanți.

Aproximativ trei mii de persoane au participat la protest, printre care și persoane publice, extremiști și conspiraționiști. Un purtător de cuvânt al poliției austriace a declarat pentru agenția de știri austriacă, Austria Presse Agentur, că, în primă fază, evenimentul “nu a avut caracterul unei manifestații de protest”. Ulterior, unii protestatari au devenit agresivi iar forțele de ordine au înconjurat străzile din jurul parcului. Dar o parte din protestatari au plecat spre Centrul Landstrasser, unde au încercat să treacă de o barieră a forțelor de ordine, fapt ce a dus la ciocniri între cele două părți. 

Autoritățile au reușit să oprească protestul, caracterizand apoi manifestația drept “o întrunire a unor extremiști de dreapta, conspiraționiști confuzi și persoane care se împotrivesc măsurilor împotriva pandemiei”.

Sursa: Vienna.at