SUA. Joe Biden anunță că 100 de milioane de americani vor fi vaccinați până la finalul săptămânii viitoare, iar de la 1 mai vaccinurile vor fi administrate tuturor. Promite o revenire la normal până pe 4 iulie.

La un an de când Donald Trump promitea rezolvarea pandemiei “până la Paște” succesorul său face o promisiune ceva mai precaută – revenirea la un fel de normal până la Ziua Independenței SUA (4 iulie): “Vom sărbători nu numai independența noastră ca națiune, ci începem să ne marcăm independența față de acest virus,” a spus noul președinte al SUA, precizând că normalul nu va însemna ridicarea completă a restricțiilor ci, mai degrabă, faptul că americanii își vor putea sărbători ziua națională în reuniuni de familie.

La instaurarea în funcție, Joe Biden a promis că 100 de milioane de americani vor fi vaccinați în primele sale 100 de zile de mandat, dar acum spune că această țintă va fi atinsă după primele 60 de zile, ceea ce va permite ca de la 1 mai orice persoană să se poată înscrie pentru primirea unui vaccin anti-Covid. Până acum 95 de milioane de americani au primit vaccinul, față de 45 de milioane de europeni și 24 de milioane de britanici.

Sursă alternativă: The Washington Post