Declarații din partea liderilor coaliției de guvernare. Cîțu: Vom termina, cel târziu luni, programul de guvernare. Barna: Obiectivul este să avem un guvern până la Crăciun sau între Crăciun și Revelion.

Florin Cîțu, prim-ministru desemnat: Din estimările noastre, terminăm programul de guvernare cel târziu luni. Am finalizat discuțiile pentru Finanțe, Fonduri Europene, Digitalizare, iar mâine urmează Sănătatea și Justiția.

Dan Barna, copreședinte USR PLUS: Obiectivul pe care îl avem în vedere este să avem guvern până la Crăciun sau între Crăciun și Revelion.

Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS: Nu vom împărți posturile de responsabilitate în acele agenții conduse de directori generali care sunt funcționari și care sunt numiți prin concurs. O să stabilim de care portofolii se vor ocupa vicepremierii.

Cseke Atilla, liderul grupului parlamentar UDMR din Senat: În aplicarea Codului Administrativ au apărut niște probleme, în cadrul discuțiilor, dar vor fi revăzute. În ce privește UDMR, în privința portofoliilor asumate de noi, vom decide candidații în structurile interne. Până atunci nu dezvăluim niciun nume.

Ludovic Orban, președinte PNL: 

  • În ceea ce privește palierul administrativ, atât la nivel național, cât și regional și județean, susținem ca funcțiile să fie organizate printr-un concurs organizat transparent.
  • Obiectivul este să finalizăm programul cel târziu luni, să fim pregătiți ca, în cazul în care președintele declanșează consultările de la Cotroceni, să fim gata ca după desemnare să trimitem lista miniștrilor și programul.
  • Între mine și liderii PNL din Ardeal nu există nicio tensiune. Când vine vorba despre o coaliție, nu poate fi niciodată toată lumea mulțumită.
  • Toată lumea se leagă de împărțirea ministerelor – obiectivul a fost să ajungem la o înțelegere. Dacă ne cramponam în argumentații, și acum așteptau românii formarea unei coaliții. Sunt colegi de partid care, poate, nu sunt mulțumiți. Orice membru PNL trebuie să înțeleagă care sunt imperativele momentului. Imperativul momentului este: ”E nevoie de un guvern!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *